Jadłospis

jadlospis

15.05.2017 r. – 19.05.2017 r.

Data        Śniadanie             Obiad          Podwieczorek
 

15.052017r.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane razowe  z masłem, , wędliną drobiową , ogórkiem, pomidorem, bułki maślane z masłem herbata z miodem Zupa barszcz czerwony z ziemniakami  i natką pietruszki, łazanki,  kompot owocowy

 

 

jabłko

 

Soczek w kartoniku ,jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane

Alergeny gluten seler, gluten, jajka
16.05.2017r.
Wtorek
Pieczywo mieszane

razowe z masłem, parówką, ketchupem i warzywami, kawa zbożowa z mlekiem

 

Zupa krupnik z ryżu  i  natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

 

banan

Budyń. owoc(banan)

 

Herbata z cytryna

 

mleko w kartoniku

Alergeny gluten seler, gluten, jajka gluten, mleko
17.05.2017r.
Środa
Pieczywo wieloziarniste zbożowe razowe, masłem,

pasztetem drobiowym lub jajkiem gotowanym, warzywami, kakao

Zupa rosół z makaronem  i natką pietruszki, ziemniaki, filet kurczaka, mizeria,   herbata owocowa,

marchewka

Kanapki kolorowe(pieczywo mieszane, wędlina ,ser żółty, jajko, warzywa

Herbata z miodem i cytryną

 

 

mleko w kartoniku

Alergeny gluten. mleko seler, gluten, gluten, mleko

18.05.2017r.
Czwartek
Bułka razowa i pszenna z masłem serem żółtym, pasztetem drobiowym, herbata z miodem i cytryną

 

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, filet z ryby, surówka z  pekińskiej kapusty, herbata owocowa

 

jabłko

Galaretka z owocami ,słomka ptysiowa

 

mleko w kartoniku

Alergeny gluten, mleko seler, gluten,
19.05.2017r.

Piątek

Zupa mleczna (płatki kukurydziane)bułki grahamki z masłem i twarożkiem  ze  szczypiorkiem i rzodkiewką warzywa,

herbata z miodem i cytryną

Zupa kapuśniak z natką pietruszki, racuchy , kompot

 

gruszka

 

Soczek, ciasteczko zbożowe

mleko w kartoniku

gluten. mleko seler, gluten, jajka gluten, mleko

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie.
Smacznego!

1 – Zboża zawierające gluten;Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
2 – Skorupiaki i produkty pochodne;
3 – Jaja i produkty pochodne;
4 – Ryby i produkty pochodne;
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 – Soja i produkty pochodne;
7 – Mleko i produkty pochodne;
8 – Orzechy;
9 – Seler i produkty pochodne;
10 – Gorczyca i produkty pochodne;
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 – Dwutlenek siarki;
13 – Łubin;
14 – Mięczaki