Jadłospis

jadlospis

19.06.2017 r. – 23.06.2017 r.

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 

19.06.2017 r.

Poniedziałek

Pieczywo wieloziarniste zbożowe i razowe z masłem, szynką drobiową, pomidorem ogórkiem , herbata z  miodem i cytryną Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, placki z jabłkami,  kompot

 

 

 

jabłko

Jogurt naturalny z truskawkami, wafle ryżowe,  banan

 

 

 

Soczek w kartonie

Alergeny gluten, mleko seler, mleko, gluten, jaja
 

20.03.2017r.
Wtorek

 

Zupa mleczna(płatki owsiane),pieczywo mieszane z masłem pasztetem drobiowym i szczypiorkiem , herbata z miodem Rosół z makaronem, ziemniaki, filet kurczaka, surówka z marchewki i jabłka,

herbata z  cytryną

 

jabłko

 

budyń, ciasteczko bebe

 

 

Alergeny gluten, mleko seler, gluten
 

21.06.2017r.
Środa

Pieczywo mieszane, razowe, szynka  drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka , pomidor, kakao

 

jabłko

Zupa zalewajka  z kiełbasą, spaghetti w sosie bolognese kompot owocowy

 

 

Naleśniki z dżemem, kompot

 

arbuz

Alergeny gluten. mleko seler, mleko, gluten, gluten, mleko
 

22.06.2017r.
Czwartek

 

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi pieczywo mieszane, razowe

z masłem, serkiem twarogowym , rzodkiewka

herbata z miodem

Zupa ogórkowa, kasza , gulasz z łopatki, buraczki,

herbata owocowa

 

 

 

marchewka i jabłko

Tosty, ketchup, warzywa, herbata z miodem i cytryną

 

 

Alergeny gluten, mleko seler, gluten, Jajko, gluten
 

23.06.2017r.

Piątek

Pieczywo mieszane, razowe z masłem, jajkiem gotowanym, serem żółtym, warzywami, herbata z cytryną Zupa pomidorowa ,pierogi z serem białym polane musem truskawkowym , kompot

 

 

 

jabłka

 

Soczek w kartonie słomka ptysiowa

 

 

Alergeny gluten, mleko seler, jaja, gluten,

 

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie.
Smacznego!

1 – Zboża zawierające gluten;Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
2 – Skorupiaki i produkty pochodne;
3 – Jaja i produkty pochodne;
4 – Ryby i produkty pochodne;
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 – Soja i produkty pochodne;
7 – Mleko i produkty pochodne;
8 – Orzechy;
9 – Seler i produkty pochodne;
10 – Gorczyca i produkty pochodne;
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 – Dwutlenek siarki;
13 – Łubin;
14 – Mięczaki