Jadłospis

jadlospis

16.10.2017 r. – 20.10.2017 r.

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 

16.10.2017r

Poniedziałek

Bułki wieloziarniste zbożowe i razowe z masłem, pasztetem drobiowym, serem żółtym, pomidorem ogórkiem , kakao Zupa krupnik z kaszy, placki ziemniaczane,  kompot

 

 

 

Tosty, warzywa, ketchup, herbata z miodem

 

 

Alergeny gluten, mleko seler, mleko, gluten, jaja gluten, cytrus
 

17.10.2017r.
Wtorek

 

Pieczywo mieszane ( razowe i  pszenne),

Parow3ki z szynki, ketchup, warzywa , herbata z cytryną

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti w sosie pomidorowo – ziołowym

herbata z cytryną

Kisiel, owoc

 

 

Alergeny gluten, mleko seler, gluten gluten, cytrus
 

18.10.2017r.
Środa

Z  zupa mleczna (płatki owsiane),rogale z masłem ,twarożkiem, powidłami, herbata

 

 

Zupa kluska lana na rosole, ziemniaki, filet z indyka, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy

 

 

Jogurt truskawkowy (wyrób własny),chrupki kukurydziane

 

Alergeny gluten. mleko seler, mleko, gluten, jajka gluten, mleko,
 

19.10.2017r.
Czwartek

 

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty ,sałatka z makreli, papryka czerwona i żółta ,herbata Zupa zalewajka z kiełbasą, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym,

herbata owocowa

 

 

 

Kanapki kolorowe, warzywa, herbata owocowa

 

Alergeny gluten, mleko seler, gluten, jajka Jajko, gluten
 

20.10.2017r.

Piątek

Pieczywo mieszane, razowe z masłem, jajecznica, kawa zbożowa Zupa ogórkowa ,kopytka z kiełbaską, kompot

 

 

 

 

Galaretka, ciasteczka zbożowe

Alergeny gluten seler, jaja, gluten, gluten
Między posiłkami podawane są owoce lub warzywa sezonowe

 

 

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie.
Smacznego!

1 – Zboża zawierające gluten;Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
2 – Skorupiaki i produkty pochodne;
3 – Jaja i produkty pochodne;
4 – Ryby i produkty pochodne;
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 – Soja i produkty pochodne;
7 – Mleko i produkty pochodne;
8 – Orzechy;
9 – Seler i produkty pochodne;
10 – Gorczyca i produkty pochodne;
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 – Dwutlenek siarki;
13 – Łubin;
14 – Mięczaki