Stołówka szkolna

Opłaty

Nr konta do wpłat za żywienie:   37 8273 0006 2000 0000 0172 4664

Termin wpłaty za posiłki: do 20 każdego miesiąca.


Opłaty za obiady w lutym 2025:  1o dni x 6,00 zł = 60 zł
Opłaty za obiady w styczniu 2025:  19 dni x 6,00 zł = 114 zł
Opłaty za obiady w grudniu 2024:  14 dni x 6,00 zł = 84 zł
Opłaty za obiady w listopadzie 2024:  19 dni x 6,00 zł = 114 zł
Opłaty za obiady w październiku 2024:  23 dni x 6,00 zł = 138 zł
Opłaty za obiady we wrześniu 2024:  20 dni x 6,00 zł = 120 zł

Opłaty posiłków w przedszkolu:
śniadanie: 3,00 zł
obiad: 5,50 zł
podwieczorek: 3,00 zł
stawka dzienna: 11,50 zł

jadlospis

Jadłospis  03.02 – 07.02.2025 – plik pdf – 189 kB

 

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie.
Smacznego!


Informacje o alergenach

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. Rodzic dziecka które jest ALERGIKIEM powinien niezwłocznie zgłosić to osobie zamawiającej posiłki z wyszczególnieniem diety (dziecko będzie miało przygotowywane indywidualne posiłki).

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

Zastrzegamy – gdy zaistnieje sytuacja , że deser lub wędlina czy też warzywo wymienione w menu , nie będzie spełniało wymogów organoleptycznych, w zamian za nie będzie podane  inne.  Bardzo prosimy rodziców o zapoznanie się uważnie z menu i w razie jakichkolwiek uwag prosimy o kontakt przed podaniem wyżej wymienionego śniadania, obiadu,  czy też deseru,  a nie w dniu lub dzień po.

Bardzo prosimy o zgłaszanie zakupu posiłku danego dnia w dzień go poprzedzający u osoby zamawiającej. W razie choroby można odwołać do godz. 8.00 w danym dniu.

Dziękujemy.