21 marca w naszej szkole uroczyście powitaliśmy Wiosnę. Tego roku uczniowie klasy drugiej gimnazjum wcielili się w role nauczycieli i poprowadzili dwie pierwsze lekcje.
Na kolejnych dwóch uczniowie wraz z wychowawcami przygotowywali w swoich klasach zdrowe przekąski na konkurs pt. „Zdrowa żywność”. Uczniowie przygotowali się profesjonalnie do wykonania tych przekąsek: zgromadzili odpowiednie produkty, akcesoria dekoracyjne, jak również potrzebny sprzęt. W wyniku ich poczynań kulinarnych powstały soki i przeciery owocowo-warzywne, koktajle, surówki, szaszłyki, gofry i kanapki.
Rozstrzygnięcie konkursu odbyło się tego samego dnia w sali gimnastycznej naszej szkoły. Wszystkie klasy stanęły na wysokości zadania, wykazały się dużym talentem kulinarnym, a w zamian za co otrzymały pamiątkowe dyplomy. Punktem wieńczącym ten dzień było spalenie Marzanny na boisku szkolnym.
Edyta Cierniak