DZIEŃ WIOSNY

 DSCN0831 (1)           21 marca w naszej szkole uroczyście powitaliśmy Wiosnę. Tego roku uczniowie klasy drugiej gimnazjum wcielili się w role nauczycieli i  poprowadzili dwie pierwsze lekcje.

            Na kolejnych dwóch uczniowie wraz z wychowawcami przygotowywali w swoich klasach  zdrowe przekąski na konkurs pt. „Zdrowa żywność”. Uczniowie przygotowali się profesjonalnie do wykonania tych przekąsek: zgromadzili  odpowiednie produkty, akcesoria dekoracyjne, jak również potrzebny sprzęt. W wyniku ich poczynań  kulinarnych powstały  soki i przeciery owocowo-warzywne, koktajle, surówki, szaszłyki, gofry i kanapki.  DSCN0918

 

Rozstrzygnięcie konkursu odbyło się tego samego dnia w sali gimnastycznej naszej szkoły. Wszystkie klasy stanęły na wysokości zadania, wykazały się dużym talentem kulinarnym, a  w zamian za co otrzymały pamiątkowe dyplomy. Punktem wieńczącym ten dzień było spalenie Marzanny na boisku szkolnym.

 

                                                                                                                

Edyta Cierniak

SAM_2008